7 redenen die je tegen houden om te beginnen met vloggen

Wat houdt jou tegen om te gaan vloggen? Lees hier de 7 meest voorkomende redenen waarom vaak niet begonnen wordt met vloggen. En waarom die redenen stuk voor stuk geen reden zijn om niet te vloggen.

Ben jij geschikt als vlogger? Heel veel potentiële vloggers haken af of beginnen nooit, omdat één van deze redenen ze tegen houdt. Herken je één van de redenen:

1. Ik kom nooit goed over op beeld
2. Mijn stem klinkt raar op video
3. Ik heb niet genoeg te vertellen
4. Pas wanneer we helemaal duidelijk hebben hoe video in ons beleid past gaan we starten
5. Ik heb geen tijd voor een vlog
6.  Ik ben te oud om te vloggen
7.  Dat is veel te technisch/ voor mij.

Alles wat je nodig hebt om te gaan vloggen: zo makkelijk kan het zijn.

1. Ik kom nooit goed over op beeld

Oefening  maakt de meester. Het voordeel van vloggen is dat je zelf de regie hebt. Je kiest zelf waar en wanneer je opneemt en je bewerkt de video zelf. Met een vlog kun je net zo lang oefenen en zelf bepalen wat je wel en niet in de video laat.

2. Mijn stem klinkt raar op video

Het gevoel dat je eigen stem raar klinkt op video (of als je jezelf hoort praten in een andere context). Het heeft te maken met biologie. Je leest er hier meer over. Geen reden om niet te vloggen dus!

3. Ik heb niet genoeg te vertellen

Ben je enthousiast over het product of dienst die je/jullie leveren? Dan is er genoeg te vertellen. Denk aan video’s waarin je laat zien hoe het product of dienst werkt, hoe jullie bezig zijn met een uitbreiding op een bestaand product of dienst of hoe jullie iets nieuws ontwikkelen.

4. Pas wanneer we helemaal duidelijk hebben hoe video in ons beleid past gaan we starten

Het is belangrijk om een contentplan te hebben hoe vaak je vlogt zodat je kijkers weten wat ze kunnen verwachten. Het is nog belangrijker om te weten wie je wilt bereiken met de vlogs. Daarna: beginnen. Je kunt 1001 redenen bedenken om nog niet te beginnen. Succes komt wanneer je wel vlogt en met vallen en opstaan steeds beter wordt.

5. Ik heb geen tijd voor een vlog

Hoe je tijd besteed is een keuze. Flauw, maar ook waar. Wil jij je doelgroep bereiken en vertrouwen vergroten? De dienst of het product op een vertrouwenswekkende manier laten zien? Aan die camera en vloggen maar! Met de juiste voorbereiding hoeft het maken van een vlog niet veel tijd te kosten.

6.  Ik ben te oud om te vloggen

Niemand is te oud om te vloggen. Vloggen wordt juist steeds populairder onder 50+ers. Lees er hier meer over.

7.  Dat is veel te technisch/ voor mij

Iedereen met een beetje smartphone kan vloggen. Editen kun je ook vrij eenvoudig, zelfs met een gratis app op je telefoon of tablet. Het is, zoals met alles wat nieuw is, even ontdekken. En door te doen een manier te vinden die bij jou past. Iedereen die kan lezen en praten én echt wil vloggen kan het leren.

Het is dus zonde om je door deze of andere argumenten te laten tegenhouden, of omdat je denkt dat de vlog er perfect uit moet zien. Vloggen is juist iets wat iedereen kan. Een vlog is geen plaatje met veel voorbereiding en montage achteraf. De kracht van vlogs is dat er geen perfect plaatje gepresenteerd wordt maar een realistisch beeld van een situatie. Wat houdt jou nog tegen om te vloggen? Laat het weten in de comments of stuur ons een bericht. We helpen je graag!

Iedereen die kan praten kan vloggen

Schrijf je gratis in voor onze 5-daagse training ‘Succes met je vlog!’

Wat wij leerden van succesvolle vloggers

Wat wij leerden van succesvolle vloggers

Wat wij leerden van succesvolle vloggers De beste manier om beter te worden als vlogger is: hard werken en veel vlogs maken. Vallen, opstaan, kritiek verwerken, genante vlogs maken, viral vlogs maken, saaie vlogs maken... Behalve door zelf te vloggen, kan je ook heel...

Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril

Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril

Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een vlog hoeft niet perfect te zijn. Als de camera soms een beetje wiebelt, je (kantoor)hond loopt door het beeld, of je verspreekt je een keer, dan geeft dat juist extra karakter aan je...