Wat wij leerden van succesvolle vloggers

De beste manier om beter te worden als vlogger is: hard werken en veel vlogs maken. Vallen, opstaan, kritiek verwerken, genante vlogs maken, viral vlogs maken, saaie vlogs maken…

Behalve door zelf te vloggen, kan je ook heel veel leren van de vlogs van anderen. Het spreekwoord is niet voor niets: beter goed gejat dan slecht bedacht. In dit blog laten we een paar voorbeelden zien van onze favoriete vrouwelijke vloggers, en wat je van hen kan leren.

Deleted scenes van Marie Forleo

Marie Forleo is een heel bekende vlogger en online ondernemer. Veel vrouwelijke ondernemers zien haar als een voorbeeld, en terecht want ze is extreem succesvol. Het leuke aan Marie Forleo is dat ze een heel professionele uitstraling combineert met best wel flauwe grapjes en een persoonlijke touch. Het onderstaande filmpje begint met een scène die bij de meeste vloggers waarschijnlijk gelijk in de prullenbak belanden, vooral als het gaat om een zakelijk vlog. Waarom laat Marie Forleo deze scène er dan toch in? Waarschijnlijk vanwege het effect: je ziet hier de échte Marie. Een raar kuchje, een nerveuze lach, je gaat meteen een beetje van haar houden. Deze scène is heel herkenbaar, en schept een zekere intimiteit. En dat in 5 seconden!

Zoals we ook in ons boek schrijven: de eerste 12 seconden van een vlog zijn het belangrijkst, hier moet je de interesse van je kijken pakken en vasthouden.

 

Enorm inzicht op het #SpiritBusinessEvent. Soms raken dingen je onverwachts zo diep. Durf dit meestal niet zo te laten zien op video. Maar f* it.

Posted by TheWhyGirl on Friday, September 8, 2017

2. De openheid van Zarayda Groenhart

Zarayda Groenhart was al behoorlijk bekend van onder andere Spuiten en Slikken, maar met haar online platform The Why Girl heeft ze pas écht haar kracht gevonden. Zarayda leert ondernemers om meer media-aandacht te krijgen, en om zichzelf met door middel van video te presenteren. In de video hieronder zie je een voorbeeld van de enorme openheid van Zarayda, ze laat heel veel van zichzelf zien. Als je zelf vlogt, en tijdens een vlog geëmotioneerd raakt, ben je misschien geneigd om het vlog opnieuw op te nemen, het moet natuurlijk wel professioneel blijven. Maar dit is juist het mooie aan vloggen: het mag écht zijn. Een vlog is geen reclamespot, maar een manier om jezelf en je expertise te laten zien. En daar horen soms ook tranen bij.

Als je je kwetsbare kant durft te laten zien, zal je dit terugzien in je cijfers. Kijk maar eens naar de kijkersaantallen van The Why Girl: de video met tranen heeft 19 duizend weergaven, terwijl de meeste andere video’s niet boven een paar duizend weergaven uitkomen.

Durf jij jezelf te laten zien in je vlogs? Laat het ons weten in de comments! Of misschien heb je nog ‘deleted scenes’ liggen waar je over twijfelt? Stuur ons gerust een mailtje, we kijken graag met je mee!

 

Foto Marie Forleo: Eric Michael Pearson

Iedereen die kan praten kan vloggen

Schrijf je gratis in voor onze 5-daagse training ‘Succes met je vlog!’
Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril

Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril

Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een vlog hoeft niet perfect te zijn. Als de camera soms een beetje wiebelt, je (kantoor)hond loopt door het beeld, of je verspreekt je een keer, dan geeft dat juist extra karakter aan je...