Hoe vind je de juiste vloggers om mee samen te werken?

Als bedrijf is het slim om samenwerkingen aan te gaan met vloggers. Bijvoorbeeld om een nieuw product of dienst te introduceren. Maar hoe vind je vloggers?

Als bedrijf heb je iets nieuws. Logisch om er zelf over te vloggen. Ook logisch om daarnaast andere vloggers over dit product of deze dienst te laten vloggen. Je bereikt kijkers die wel in je doelgroep vallen maar die jouw kanaal niet volgen – of misschien jouw bedrijf nog niet kennen! Lees onderstaande tips hoe je een succesvolle samenwerking opzet.

1. Wie is de beoogde doelgroep?

Om succesvol samen te werken is het essentieel dat jouw doelgroep de vlogs ziet. Bedenk dus goed wie je wilt bereiken. Door dat van te voren helder te hebben kun je kijken welke vloggers het beste passen bij jouw product of dienst.

2. Wat wil je bereiken met de samenwerking?

Wat verwacht je van de samenwerking? Maak dit aan het begin duidelijk en voorkom teleurstellingen. Het is ook makkelijker voor de vlogger om te bepalen of hij of zij kan bieden wat jij zoekt.

Houd er rekening mee dat vloggers niet klakkeloos doen wat jij wilt. Wees duidelijk wat je verwacht en accepteer dat een vlogger daar ook nee op kan antwoorden.

Een paar voorbeelden van mogelijke doelen:

  • Wil je dat de vlogger jouw product of dienst gaat reviewen?
  • Wil je dat de vlogger jouw bedrijf bespreekt om je naamsbekendheid te vergroten?
  • Wil je dat de vlogger in zijn of haar normale vlogs naar eigen inzicht het product of dienst toevoegd?

Tip: Geef de vlogger vrijheid. Door hem of haar te laten vloggen over een product of dienst die past bij de vlog bereik je meer. Anders kun je beter een reguliere reclame inkopen.

3. Schakel een bureau in

Er zijn bureau’s die je kunnen helpen om de juiste vlogger te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens bij vloGGie.nl. Deze gratis vacaturesite is de schakel tussen vloggers en bedrijven. Je kunt gratis een vacature plaatsen en vervolgens uit de cv’s van de verschillende vloggers een selectie maken. Handig en scheelt jou veel tijd!

Een samenwerking met een vlogger is een slimme manier om jouw product of dienst op een laagdrempelige manier onder de aandacht van je beoogde doelgroep te brengen.

Heb jij al regelmatig samengewerk met vloggers? Of wil je het wel maar heb je er nog vragen over?

Laat het weten in de comments of stuur ons een bericht. We helpen je graag!

Iedereen die kan praten kan vloggen

Schrijf je gratis in voor onze 5-daagse training ‘Succes met je vlog!’

Wat wij leerden van succesvolle vloggers

Wat wij leerden van succesvolle vloggers

Wat wij leerden van succesvolle vloggers De beste manier om beter te worden als vlogger is: hard werken en veel vlogs maken. Vallen, opstaan, kritiek verwerken, genante vlogs maken, viral vlogs maken, saaie vlogs maken... Behalve door zelf te vloggen, kan je ook heel...

Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril

Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril

Vlogvalkuilen #1: Een reflecterende bril We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een vlog hoeft niet perfect te zijn. Als de camera soms een beetje wiebelt, je (kantoor)hond loopt door het beeld, of je verspreekt je een keer, dan geeft dat juist extra karakter aan je...